Straattheater

Wageningen straattheater atc

Creativiteit is iets nieuws zien, iets nieuws vinden en iets nieuws doen of maken. Creativiteit is meer dan een manier van waarnemen, denken of doen. Creativiteit is een combinatie van deze drie en kan zich op vele manieren uiten.

De creativiteit kruipt waar het niet gaan kan; het kriebelt elk jaar weer om te beginnen. Elk jaar speel ik samen met mijn vriendin op het straattheaterfestival “Het LEEF” in Wageningen. De act is elk jaar anders en speelt in op het thema van het festival. Het doel van Het LEEF festival is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur en theater.

Straattheater atc

Wachten voor het toilet moet leuk zijn!

De organisatie van Het LEEF festival heeft ons gevraagd een act op maat te maken om het wachten bij de WC’s leuker te maken. Dit zodat bezoekers niet het gevoel hebben lang te moeten wachten voor een WC bezoek.

Een continu doorlopende straattheater act zonder begin en eind. 
Als opvallende WC heer en dame hebben wij bezoekers bewust gemaakt van alle “boodschappen” die we doen op de WC die zorgen voor een langere wachtrij. 

Het gebruik van mobiele telefoons op de WC was dan ook strikt verboden. In de ACT is er gebruik gemaakt van gele memo blaadjes die in de rij geschreven worden en op de WC geplakt werden om een extra boodschap achter te laten.